OSTEOPATI


Hvad betyder Osteopati 

Ordene osteon og patos er græske og betyder
henholdsvis knogle og lidelse.
 Hvor kommer Osteopati fra

Osteopati er grundlagt af den amerikanske læge Dr. Andrew Taylor Still (1828-1917). Den første skole for osteopati, American School of Osteopathy, nu A.T. Still University of the Health Sciences, blev åbnet d. 10 maj 1892 i Kirksville, Missouri, USA og i dag er osteopati blevet en statsanerkendt universitetsuddannelse i flere lande. 
Image

Hvad kan Osteopati

Mange problemer kan behandles osteopatisk, herunder bl.a. sportsskader, ryg, bækken og nakkeproblemer samt overbelastningsskader. Ligeledes kan mere kroniske tilstande som f.eks. diskusprolaps, slidgigt og hovedpine, ofte afhjælpes osteopatisk. 

Osteopati er ofte i stand til at diagnosticere hvordan de forskellige systemer i kroppen påvirker hinanden, og derved lokalisere præcist hvor hovedproblemet ligger. Dette gør osteopati til en uhyre effektiv behandlingsform, idet den fokuserer på behandling af årsagen i stedet for symptombehandling. 

En osteopat er uddannet i at behandle helheden af problemet samt finde de evt. dybereliggende årsager. Osteopati kan ofte være løsningen på problemer, hvor andre behandlingstiltag ikke har haft tilstrækkelig effekt. 

Hvordan bliver man Osteopat

I Danmark er uddannelsen deltidsbaseret over 5 år og der er indtil nu kun adgang for færdiguddannede fysioterapeuter, kiropraktorer eller læger. Det er den belgiske skole ”The International Academy of Osteopathy” kaldet IAO, som forestår undervisningen i Danmark. Skolen har eksisteret i København siden 2000. 

Der er efterhånden ca. 50 færdiguddannde osteopater i Danmark. En færdiguddannet osteopat bærer titlen Osteopat D.O. En færdiguddannet osteopat der er registreret medlem af foreningen Danske Osteopater, bærer titlen Osteopat D.O. M.R.O.DK www.danskeosteopater.dk 


Helsingør Osteopati Klinik
Ved Jesper Kreiberg Jensen
Stengade 19, a 1. Sal
3000 Helsingør
Telefon: 49 20 12 40
Mail: klinik@dinosteopat.dk
Åbningstider

mandag - fredag kl 9-17

Weekend og helligdage lukket
Sekretær tid
mandag & tirsdag fra kl 9-12

Helsingør Osteopati Klinik © 2022